Më poshtë do të shihni çdo produkt të vlerësuar sipas këtyre karakteristikave:
  • AROMA: Intensiteti dhe kënaqësia e erës që lëshon kafeja e sapo bluar dhe pregatitur kur i afrohet hundës dhe e mbështjell atë me një re ndjenjash.
  • TRUPI: Trashësia dhe kremi që krijon kafeja e sapo pregatitur, duke lënë në gojë nje shije të pasur dhe të rëndë, por mund të jetë edhe e lehtë dhe delikate.
  • ACIDITETI: Nuk duhet ngatërruar me konceptin e hidhur që njihet, por është ndjesia e kthjellët që i jep gjallëri kafesë dhe aktivizon receptorët e shijes në gjuhë.
  • ËMBËLSIA: Shija që ndjehet me majën e gjuhës e deri tek ajo që ngel pasi kafeja ështe konsumuar, duke mundësuar nuancat e ndryshme të kombinohen në gojë.


AROMA
TRUPI
ACIDITETI
ËMBËLSIA
BLUE MOUNTAIN
(kokërr)
Shijoni aromën e kafesë më të mirë xhamaikane nga Malet Blu, të njohura për cilësinë e kokrrave që rriten aty.

GOURMET ITALIA
(e bluar)
Një përzierje perfekte ndërmjet kokrrave më të mira Arabica dhe Robusta jep këtë produkt me aromë të paharrueshme.
AROMA
TRUPI
ACIDITETI
ËMBËLSIA

AROMA
TRUPI
ACIDITETI
ËMBËLSIA
GUATEMALA
(e bluar)
Shija e vërtetë e kafesë 100% Arabica nga Guatemala. Vjen nga zona me lartësi të lartë dhe prodhim të famshëm.

KENYA
(e bluar ose kokërr)
Përzgjedhja më e mirë e kokrrave Arabica nga Kenia, e rritur në zona me famë botërore.
AROMA
TRUPI
ACIDITETI
ËMBËLSIA